Волейболистите на Хебър (Пазарджик) се класираха за първи път в

...
Волейболистите на Хебър (Пазарджик) се класираха за първи път в
Коментари Харесай

Хебър на исторически първи финал в Суперлигата

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) се класираха за първи път в историята си на финала в Суперлигата на България. Воденият от Атанас Петров отбор се наложи като посетител над Добруджа 07 (Добрич) с 3:1 (25:21, 31:33, 25:22, 25:23) в третата среща от полуфиналния плейоф посред им, играна довечера в цялостната зала " Добротица ".

Така " тигрите " от Пазарджик, които бях подкрепяни от близо 100 свои почитатели, завоюваха плейофната серия с 3-0 победи и ще играят на финала в Суперлигата за първи път. Техни противници ще бъдат актуалните първенци от Нефтохимик 2010 (Бургас), които доскоро биха изрично ЦСКА с 3:0 гейма в полуфинал №3 и завоюваха серията си също с 3-0 победи.

Хебър ще се опита да направи златен дубъл, откакто през януари завоюва Купата на България още веднъж за първи път след трагична победа над Нефтохимик с 3:2 на финала в Пазарджик. Бургазлии пък ще създадат всичко допустимо да защитят купата си и да станат първенци за трети следващ и общо 5-и път в историята си. Във финалния плейоф още веднъж ще се играе до 3 победи от 5 мача.

От друга страна играчите на Добруджа не съумяха да зарадват своя треньор Пламен Христов, който през днешния ден има рожден ден. Добричлии приключват на 4-о място в крайното класиране, където бяха и след края на постоянния сезон.

Гостите от Хебър започнаха мощно в първия гейм на срещата, след което играта продължи равностойно до 7:7. След това " тигрите " от Пазарджик още веднъж поведоха и усилиха преднината си. Добричлии понижиха до 15:16, само че не съумяха да създадат нищо поведе и Хебър поведе след 25:21. Домакините от Добруджа потеглиха с добра разлика във втория гейм. Пазарджиклии изравниха за 7:7, след което добруджанци се откъснаха. След 18-а точка момчетата на Атанас Петров заиграха по-уверено и стопиха дистанцията. От двете страни на мрежата се разигра същински екшън, като битката бе за всяка точка и топка, тимовете си разменяха водачеството. В основните моменти, обаче, волейболистите на Пламен Христов съумяха да излязат от обстановката и да измъкнат гейма след 33:31 и 35 минути игра.

Третият гейм още веднъж стартира под диктовката на Хебър, като успяваха да държат противника на точка-две от себе си. До края на частта темпото се резервира, обстановката не се промени и Хебър още веднъж излезе напред в геймовете след 25:22. Четвъртата част започва идентично, като до 14:11 превъзходството на Хебър бе непоклатима. Последва серия от три точки на добруджанци и интригата бе налице. В идващите минути двата тима се движеха наедно. Битката продължи на цялостни обороти, само че " тигрите " демонстрираха непоклатимост и темперамент, като излязоха напред при 23:21. Добруджа се опита да се върне в играта, само че Хебър завоюва с 25:23 и 3:1, с което ще играе на финала в Суперлигата за първи път.

ДОБРУДЖА 07 (ДОБРИЧ) - ХЕБЪР (ПАЗАРДЖИК) 1:3 (21:25, 33:31, 22:25, 23:25)
ДОБРУДЖА 07: Алексъндър Мжиелски, Велизар Чернокожев, Игор Антонюк, Давиде Ковач, Светослав Арнаудов, Александър Кордев - Николай Тодоров-либеро (Алекс Николов, Виктор Костадинов)
Старши треньор: ПЛАМЕН ХРИСТОВ
ХЕБЪР: Иван Станев, Брадли Гънтър, Александър Ляфтов, Александър Симеонов, Стойко Ненчев, Венцислав Рагин - Петър Каракашев-либеро (Георги Чалъков, Светослав Станков, Спас Байрев, Мартин Симеонов)
Старши треньор: АТАНАС ПЕТРОВ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР