Волейболистите на Дунав (Русе) постигнаха 10-ата си поредна победа във

...
Волейболистите на Дунав (Русе) постигнаха 10-ата си поредна победа във
Коментари Харесай

Ангел Павлов: Ще дадем всичко от себе си, за да запазим лидерството си

Волейболистите на Дунав (Русе) реализираха 10-ата си поредна победа във втората осмица на Суперлигата, откакто надиграха като посетител Черно море (Варна) с 3:0 гейма в мач от 10-ия кръг. Ето какво сподели пред BGvolleyball.com нападателят на русенци Ангел Павлов:

- Записахте десета поредна победа в Суперлигата. Каква е формулата на триумфа ви?
- Записахме 10 победи от 10 мача - това е нещо, което не се случва изключително постоянно. Формулата е доста здрава работа в подготвителния развой, както и голямото предпочитание във всеки един от нас. Тук е моментът да благодаря от името на всички момчета на нашите спонсори, треньори, скаут, кинезитерапевт и изобщо - всички свързани по някакъв метод с нашия клуб, тъй като знаем какъв брой мъчно е да съществува един тим. Специални благодарности и към нашия кондиционен треньор, с който организирахме една доста солидна и друга подготовка преди сезона.

- Кой беше основният детайл?
- Ключовият детайл може би бе, че успяхме да излезем оптимално мобилизирани и съсредоточени, с което дръзвам да настоявам, че надиграхме младия тим на Черно море. За никого не е загадка, че във Втората осмица много от тимовете изпитват съществени финансови проблеми и играят най-вече с юноши. Само възторженостти за тях, че все пак не са се отказали и не престават да се борят, като им поисквам допустимо най-скоро да стъпят на краката си.

- В домакинския ви дуел завършихте 3:2 гейма, какво се усъвършенства от този момент?
- Мачът в Русе бе доста тежък, нашият тим преди малко бе излязъл от коронавирус карантина, а младите момчета на Черно море направиха страховит мач и ни изпотиха доста съществено. За наша наслада въпреки всичко успяхме да се измъкнем и да запишем онази сложна победа с 3:2 гейма.

- Основният ви съперник във втората осмица е тимът на Локомотив (Пловдив). Ще съумее ли Дунав да резервира върха и в идващите седмици?
- Отборът на Локомотив е сносно селектиран, неслучайно бяха на косъм да победят Левски и да играят в първата осмица. Успяхме да ги победим в Русе, само че мачът в Пловдив няма да е по никакъв начин елементарен. Въпреки всичко отиваме и ще дадем всичко от себе си, с цел да запазим първото място.

- В шампионата за Купата ще играете против носителя на трофея Хебър (Пазарджик). Какви са упованията ти за този дуел, можете ли да поднесете изненада?
- Жребият за 1/4-финалите за Купата ни изпрати в Пазарджик против един от любимците за купата, както в шампионата за Купата, по този начин и за шампионата. За жал, във всички стадии от купата бяхме посетители - считам, че би било редно тимовете с по-долно класиране да са домакини в срещите, само че разпоредбите са такива. Със сигурност, не отиваме в Пазарджик като обречени - ще се хвърлим на 100%. Нямаме какво да губим, от един подобен мач можем единствено да спечелим. Хората неслучайно са споделили: " топка е, върти се ". Така, че излизаме за победа, както във всеки един мач.

- Каква е равносметката от присъединяване ви в шампионата досега?
- Имахме две доста тежки гостувания в Смолян и Белоградчик. В един мач всичко е допустимо, бяхме на косъм да загуби от Град спасихме се в последната секунда. За страдание, почитателите в тези два града не съумяха да видят тези срещи, а съм сигурен, че залите щяха да бъдат цялостни, тъй като ползата към тимовете е огромен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР