Волейболистите на Ботев (Луковит) приемат Марек Юнион Ивкони (Дупница) в

...
Волейболистите на Ботев (Луковит) приемат Марек Юнион Ивкони (Дупница) в
Коментари Харесай

Ботев приема Марек в Правец за плейофа

Волейболистите на Ботев (Луковит) одобряват Марек Юнион Ивкони (Дупница) в Правец, вместо в своята зала " Христо Ботев ". Срещщата е на следващия ден (24 октомври) от 17,00 часа в Спортен комплекс Правец. Двата отбора, които приключиха надлежно на трето и второ място в Група 4 от квалификационните шампионати, играят спомагателен плейоф между тях за попълване на местата в първа и втора осмица на Суперлигата.

" Поради значимостта на дуела с Марек, дружно с федерацията постигнахме единодушие да приемем тима на Дупница в спортната зала в Правец. Знаем, че има дефекти в нашата зала и се съобразихме с това тяхно искане. В най-скоро време ще има стъпки, с които ще променим това нещо, а точно въпросът със залата. Надявам се, че в случай че бъдем във втора осмица на Суперлигата, ще бъде реализирано единодушие да употребяваме нашата зала, тъй като това би било огромно ощетяване за нас и за волейбола като цяло. Школата ни се развива прелестно и децата са запалени извънредно доста по нашия спорт. Очакват постоянно с неспокойствие да гледат мъжкия тим и това би помогнало да притеглим повече подрастващи, които да упражняват волейбол ", разяснява за BGvolleyball.com президентът на ВК Ботев Теодор Чипилов.
В първия мач сред двата отбора от Група 4, който с игра в Монтана, волейболистите на Марек надиграха Ботев с 3:1 гейма. Резултатът от груповата фаза се зачита, като в плейофа се играе до 2 победи. Така при триумф на дупничани на следващия ден, то те ще запишат втора победа и ще продължат в първата осмица на Суперлигата, а Ботев ще остане във втората. При възможен триумф за Ботев, ще се играе трети съдбоносен мач в Дупница.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР