Волейболист №1 в света Вилфредо Леон е все по-близко до

...
Волейболист №1 в света Вилфредо Леон е все по-близко до
Коментари Харесай

Вилфредо Леон все по-близо до участие на Мондиал 2022

Волейболист №1 в света Вилфредо Леон е все по-близко до присъединяване на Световното състезание по волейбол за мъже в Полша и Словения от 26 август.

Въпреки че претърпя интервенция на коляното през юни, 29-годишният натурализиран кубинец се завърна към тренировките и има вяра, че ще успее да възвърне най-хубавата си форма за финалната фаза на Мондиала. В петък Леон даже се причисли към лагера на националния тим в базата на отбор на Спала. Това би трябвало да промени решението на селекционера на " Дружина полска " Никола Гърбич, който да го включи в групата от 14 играчи за шампионата.

Световният първенец Полша е противник на България в Група С на Мондиала, като двата тима излизат един против различен на 26 август (петък) в зала " Сподек " в Катовице. Другите отбори в групата са Съединени американски щати и Мексико.
 Обрат! Вилфредо Леон желае да играе на международното, ще бъде подготвен за финалната фаза Обрат! Вилфредо Леон желае да играе на международното, ще бъде подготвен за финалната фаза
Селекционерът на “Дружина полска ” Никола Гърбич към този момент понижи състава на 15 волейболисти, от които би трябвало да отпадне единствено още един играч преди началото на Мондиал 2022.

Извън състава на Полша останаха диагоналът Карол Бутрин, разпределителят, Ян Фирлей и посрещачът Бартош Беднож.

Роденият в Куба Вилфредо Леон продължава подготовка със своите съотборници въз основата в Спала. Очаква се, че Никола Гърбич желае да разчита на кубинеца с полски паспорт за втората директна фаза на Мондиал 2022.

„ Вилфредо тренира съгласно графика си, той към момента не е подготвен да взе участие в подготовка 6 на 6. Той е пълновръстен член на нашия тим. Щастливи сме, че е с нас. Имаме опция да забележим по какъв начин протича връщането му към естественото. Ще успее ли да стигне до Световното състезание? Ще забележим в края на тази седмица ", съобщи Никола Гърбич.

Списък с останали волейболисти, които упражняват в Спала е един повече.

Очаква се в последния миг Никола Гърбич да направи избор всред Вилфредо Леон и Бартош Кволек.

Състав на Полша, който се готви за Мондиал 2022:

Разпределители:

Марчин Януш

Гжегож Ломач

Диагонали:

Лукаш Качмарещ

Бартош Курек

Посрещачи:

Томаш Форнал

Бартош Кволек

Вилфредо Леон

Камил Семенюк

Александър Сливка

Централни блокировачи:

Матеуш Биниек

Карол Клос

Якуб Кохановски

Матеуш Пореба

Либера:

Якуб Поповчак

Павел Заторски.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите дуели от волейболното Световното състезание 2022, онлайн, в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР