Волейбол в Кунео може да не се играе от близо

...
Волейбол в Кунео може да не се играе от близо
Коментари Харесай

Феновете включиха Владо Николов в Идеалния отбор на Кунео, но забравиха Любо Ганев и Цецо Соколов

Волейбол в Кунео може да не се играе от близо 6 години (б.р. на 2 май 2014 година президентът на клуба Валтер Ланути разгласи, че напуща, а тимът фалира), почитателите не са не запомнили своите любимци. Въпреки, че тимът на Кунео към този момент не съществува, той продължава да е считан за един от най-великите клубове в историята на италианския волейбол.

Най-голямата фенска секта на отбора " Блу Брадърс " провежда сериозна анкета в своите страници във Facebook и Инстаграм през последния месец, с цел да избере Идеалният тим на Кунео за всички времена. В допитването са се присъединили над 7000 почитатели, които са дали своят вот измежду няколко номинирани на всеки един пост, като в последна сметка са определени 14-те състезатели с най-вече гласове, които да образуват своебразния " Дрийм тийм " на Кунео за всички времена. Сред тях е и някогашният капитан на националния ни тим и сегашен президент на Левски Владимир Николов.

Така за главен разпределител отбора е определен сръбската легенда, олимпийският първенец и сегашен треньор Никола Гърбич с 326 гласа. А негов заместител е актуалният ментор на гранда Кучине Лубе (Чивитанова) Фердинандо " Фефе " Де Джорджи със скромните 109 гласа.

След това за титулярни двама посрещачи на Кунео почитателите са избрали белгиецът Вуут Вийсманс с 395 гласа и бразилската легенда, също олимпийски първенец и троент международен Жиба с 237.

За техни запаси от " Блу Брадърс " са дали своят вот за френската звезда Ървин Нгапет с 230 гласа и ветеранът, който игра до преди няколко години, Самуеле Папи с 215. Трябва да се означи, че измежду номинираните на този пост не е бил българската легенда Борислав Кьосев, който е играл за Кунео един сезон (1992/93).

За най-хубаво либеро почитателите са се спряли на французинът Юбер Ено с 411 гласа, а за негов заместител са избрали Даниеле Верняги с 260 точки.

При центровете най-вече гласове са събрали Луиджи Мастранджело с 383 и хърватинът Игор Омръчен с 329.

А след тях се подреждат Андреа Лукета с 272 и Клаудио Гали с 232 гласа.

Едно от най-интересните гласувания е било при диагоналите. Там на първото място е определен испанецът Рафаел Паскуал, който през последните години на своята кариера игра и за българския ЦСКА (2008/09), с 360 гласа. А за негов заместител е определен Владо Николов с 309 гласа.

Интересно е, че българската легенда и сегашен президент на БФВ Любо Ганев, който е считан за един от най-големите любимци на публиката на Кунео, е оставен на 3-о място с 272 гласа, следван от Цветан Соколов със скромните 125 гласа.

За капитан на " Дрийм тийма " на Кунео почитателите са избрали Вуут Вийсманс с 342 гласа.

Начело на отбора тифозите на отбора са избрали да бъде исторически един от най-хубавите треньорски тандеми в Италия Силвано Пранди и Камило Плачи, като и двамата са били селекционери на националния тим на България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР