Вокалистът на българската група P.I.F. Димо Стоянов е починал, съобщи

...
Вокалистът на българската група P.I.F. Димо Стоянов е починал, съобщи
Коментари Харесай

Почина вокалистът на P.I.F. Димо Стоянов

Вокалистът на българската група P.I.F. Димо Стоянов е умрял, заяви БГНЕС. Той бе настанен в столична болница с ковид.

На 9 декември във „ Facebook “ страницата на групата бе оповестен апел за даряване на кръвна плазма, тъй като положението му е било тежко.

На идващия ден от групата осведомиха, че е открит човек, който да подари кръв, а положението му се е нормализирало. Въпреки това обаче артистът не съумя да надвие заболяването.

Веднага откакто стана ясна тъжната новина, в обществената мрежа фенове, другари и сътрудници на Димо показаха тъгата си и споделиха песни на групата.

Група P.I.F. е основана от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 година във Варна под името Resemblence. В този интервал музиката им е на британски език и главните им изяви са в Унгария. От 1999 година свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се причисляват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.

През 2000 година издават дебютния си албум „ П.И.Ф. “, който се радва на огромна известност и съдържа някои от най-известните им песни – „ Приказка “, „ Колело “ и „ Пътуване “. Този албум им носи и премията на телевизия MM за албум на годината.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР