Вокалистът на Аеросмит“ Стивън Тайлър поиска от президента Доналд Тръмп

...
Вокалистът на Аеросмит“ Стивън Тайлър поиска от президента Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Стивън Тайлър поиска от Тръмп да не използва песните на Aerosmith с политическа цел

Вокалистът на „ Аеросмит “ Стивън Тайлър изиска от президента Доналд Тръмп да спре да употребява песни на групата по време на политическите си манифестации.

Песента Livin’ on the Edge бе пусната този вторник в Чарлстън, Западна Вирджиния.

В публично писмо юристите на Тайлър настояват, че Доналд Тръмп основава подправеното усещане, че клиентът е дал единодушието си за потребление на музиката му и даже че поддържа ръководството му.

„ Г-н Тръмп няма право да употребява името, лицето, гласа и пр. на клиента ни без експлицитното му документално позволение “, пише  в писмото.

Това не е първият път, когато Тайлър изисква президентът на Съединени американски щати да не употребява музиката му. Песента Dream On беше употребена по време на предизборната акция на Тръмп през 2015 година.

„ Настояхме дружествата, държащи авторските права на господин Тайлър, да прекратят лицензите си с вас през 2015 година. Не сме осведомени с какъвто и да било лиценз за обществено осъществяване, който дава на господин Тръмп правото да употребява музиката по отношение на митингите си или за друга цел “, споделят юристите на Тайлър.

Тръмп отговори на обвиняванията с обява в обществената мрежа Twitter:

„ Въпреки че имам законното право да употребявам песента на Стивън Тайлър, той ме помоли да не го върша. По-добър ще го замести! Сега той получи повече гласност, в сравнение с е имал за последните 10 години. Браво на него! “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР