Вождът на Иран аятолах Али Хаменеи обяви, че САЩ са

...
Вождът на Иран аятолах Али Хаменеи обяви, че САЩ са
Коментари Харесай

САЩ били бесни на Иран, защото им нарушавал плановете в Ирак, Сирия и Ливан

Вождът на Иран аятолах Али Хаменеи разгласи, че Съединени американски щати са гневни на Техеран, тъй като им нарушава проектите в Ирак, Сирия, и Ливан , оповестяват иранските медии.

Хаменеи нарочи Съединени американски щати като " сътрудник на интернационалния ционизъм и основател на ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), добавяйки, че битката на Иран против ДАЕШ е това, което прави американския президент Доналд Тръмп " гневен " на режима в Техеран.

Хаменеи също по този начин съобщи, че Иран няма да одобри напън от страна на европейските страни поради политиката си в региона на Близкия изток и ракетната си стратегия.

" Европейската интервенция в ракетната стратегия на Иран и районната ни политика, следването от страна на европейците на политиката на Америка на тормоз, не е допустима за Иран ", настоя аятолахът.

Вождът на Ислямската република по-рано предизвести, че в случай че Съединени американски щати скапват нуклеарното съглашение, подписано през 2015 година, на което Тръмп изрично се опълчва, Иран ще се отдръпна от него.

 Иран отхвърля гръмките слова и опашатите неистини на Тръмп
Иран отхвърля гръмките слова и опашатите неистини на Тръмп

Предупреди, че в случай че Съединени американски щати скапват нуклеарната договорка, Техеран ще се отдръпна от нея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР