Воислав Шешел заяви, че не съжалява за ролята си във

...
Воислав Шешел заяви, че не съжалява за ролята си във
Коментари Харесай

Шешел още мечтае за Велика Сърбия

Воислав Шешел съобщи, че не съжалява за ролята си във войните в Бивша Югославия. 63-годишният сръбски националист е още веднъж народен представител в белградския парламент и не съжалява за стореното. „ Никога няма да се откажа от концепцията за Велика Сърбия ", упорства той.

Шешел, който постоянно е отхвърлял обвиняванията, съобщи, че политическата цел на неговата Сръбска радикална партия остава „ да се обединят в една страна всички територии, където живеят сърби “. Той добави, че сърбите са били разграничени „ поради волята на великите сили, които са обичайни врагове на Сърбия “. Той добави, че хърватите и босненските мюсюлмани „ сега са срещу “ тази стратегия, само че „ би трябвало да продължим да ги убеждаваме, че са сърби “, съобщи „ Фокус “.

Според Шешел от сръбското национално тяло по неестествен метод са образувани нови народи: две трети от днешните хървати са антични сърби от католическа религия, а хърватите през днешния ден приказват сръбски. „ А босненските мюсюлмани са сърби. Те са се обърнали към исляма по време на Османското иго “, добави той.

Що се отнася до Косово, което едностранно разгласи самостоятелност през 2008 година, той съобщи, че някогашната сръбска провинция с етническо албанско болшинство „ изцяло принадлежи на нас “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР