Военновъздушните сили (ВВС) на Украйна съобщиха, че са свалили 92

...
Военновъздушните сили (ВВС) на Украйна съобщиха, че са свалили 92
Коментари Харесай

Русия организира най-мащабния удар срещу енергийната инфраструктура на Украйна от началото на войната

Военновъздушните сили (ВВС) на Украйна оповестиха, че са свалили 92 от 151 ракети и безпилотни самолетa, изстреляни от Русия при офанзивата тази нощ, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Нападението е най-мащабният удар по енергийната инфраструктура на Украйна за целия интервал на войната, съобщи по-рано почитан чиновник в региона на енергетиката.

Украинският вътрешен министър Игор Клименко добави, че при нападението тази нощ са починали минимум 2 души и са били ранени 14. Други трима са оповестени за изчезнали, добави министърът в " Телеграм ".

Повече от един милион консуматори на сила в Украйна са без ток след снощните съветски въздушни удари по енергийни уреди, съобщи през днешния ден почитан чиновник от президентството, представен от Ройтерс.

Ударите са засегнали към 700 000 поданици в Харковска област в източната част на страната, минимум по 200 000 в Одеска и в Днепропетровска област и още 110 000 в Полтавска област, сподели заместник-ръководителят на президентската администрация Олексий Кулеба.

Украинският енергиен оператор " Укренерго " заяви, че енергийната система на Украйна получава незабавна помощ от Полша, Румъния и Словакия след масираната съветска офанзива
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР