Военновъздушните сили на САЩ тестваха ядрена ракета с голям обсег

...
Военновъздушните сили на САЩ тестваха в сряда невъоръжена ракета с
Коментари Харесай

Военновъздушните сили на САЩ тестваха в сряда невъоръжена ракета с голям обсег на действие, способна да носи ядрено оръжие, според Командването на глобалния удар на ВВС.

Невъоръжената междуконтинентална балистична ракета Minuteman III, оборудвана с три тестови летателни апарата, беше изстреляна от военновъздушната база Vandenberg в Калифорния и измина 4200 мили до атола Kwajalein на Маршаловите острови.

 Оперативно тестово изстрелване на невъоръжена междуконтинентална балистична ракета Minuteman III на военновъздушните сили, изстреляна от базата на космическите сили Ванденберг, Калифорния, в сряда, 6 септември, в 1:26 сутринта PT. Целта на програмата за тестово изстрелване на ICBM е да потвърди и провери безопасността, сигурността, ефективността и готовността на оръжейната система, според командването на глобалния удар на ВВС. Оперативно тестово изстрелване на невъоръжена междуконтинентална балистична ракета Minuteman III на военновъздушните сили, изстреляна от базата на космическите сили Ванденберг, Калифорния, в сряда, 6 септември, в 1:26 сутринта PT. Целта на програмата за тестово изстрелване на ICBM е да потвърди и провери безопасността, сигурността, ефективността и готовността на оръжейната система, според командването на глобалния удар на ВВС. Летец 1-ви клас Кадиел Шоу/САЩ Космическа сила

„Тези тестови изстрелвания потвърждават точността и надеждността на оръжейната система междуконтинентални балистични ракети, предоставяйки ценни данни за осигуряване на продължително безопасно, сигурно и ефективно ядрено възпиране“, се казва в изявлението.

САЩ редовно тестват своята междуконтинентална оръжейна система, за да проверят нейната точност и надеждност. Ракетата е изстреляна в 1:26 ч. PT. Подобни тестове са се провеждали над 300 пъти и „не са резултат от текущи световни събития“, според изявлението.

„Ядреното начинание на САЩ е крайъгълният камък на сигурността за свободата на американския народ и нашите съюзници по света“, каза полковник Крис Круз, 377-ма командир на група за тестове и оценка. „Това тестово изстрелване изпраща видимо послание за възпиране от името на нашите съвместни сили и глобални партньори и не мога да бъда по-горд от професионализма на летците и пазителите, които съставляват тази мисия.“

САЩ са уведомили Русия предварително за теста, според Пентагона.

„В съответствие със стандартните процедури Съединените щати предадоха уведомление преди изстрелване съгласно Хагския кодекс за поведение и уведомиха руското правителство предварително за нашите съществуващи двустранни задължения“, Бриг. Ген. Пат Райдър каза на брифинг за пресата във вторник.

Minuteman III е традиционно известен като единственият сухопътен крак на ядрената триада на САЩ. Другите две части от триадата са балистичните ракети Trident, изстрелвани от подводници, и ядрените оръжия, носени от стратегически бомбардировачи с голям обсег.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР