Военновъздушните сили на САЩ разработват флотилия от над 1000 автономно

...
Военновъздушните сили на САЩ разработват флотилия от над 1000 автономно
Коментари Харесай

Шефът на американските ВВС ще тества лично дрон, управляван от лоялни пилоти

Военновъздушните сили на Съединени американски щати създават флотилия от над 1000 самостоятелно управляеми безпилотни самолета, а тази пролет най-високопоставеният граждански началник възнамерява да се качи в военен аероплан, ръководен от изкуствен интелект, съобщи БНР.

Министърът на Военновъздушни сили Франк Кендъл съобщи пред сенатори, че ще влезе в кабината на един Ф-16, който е преоборудван за безпилотни полети. Така той ще се увери самичък по какъв начин се оправя във въздуха аероплан, ръководен от изкуствен интелект.

" С мен ще има водач, който просто ще следи, както и аз, по какъв начин работи самостоятелната технология. Надявам се, че нито той, нито аз ще имаме потребност да управляваме самолета. Технологията напредва доста добре ", сподели Кендъл.

От години Военновъздушни сили на Съединени американски щати възнамеряват съвместими бойни самолети и плануват сюжет, при който един пилотиран аероплан ще може да ръководи голям брой безпилотни, водени от изкуствен интелект и наричани " лоялни водачи ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР