Военновъздушните сили на САЩ нанесоха ракетен удар по правителствена милиция

...
Военновъздушните сили на САЩ нанесоха ракетен удар по правителствена милиция
Коментари Харесай

Пентагонът отговори с ракети на стрелба по войници

Военновъздушните сили на Съединени американски щати нанесоха ракетен удар по държавна милиция в Афганистан, откакто подбудител стрелял по американски войски. Убити са 13 бойци, съобщи The New York Times.

Ударът е нанесен по време на наблюдаване на американски бойци в провинция Нангархар, посочи командващият милицията Хаким Хан.

След "инцидент със пукотевица " американските сили нанесоха въздушен удар по милицията и са убити 13 души, съобщи Хан. Има известия за друг брой убити при удара.

Според два източника - представител на локалните управляващи и оживял от удара войник въздушният удар бил нанесен, откакто подбудител в редиците на милицията стрелял по американските военни.

Този вид набези на афганистански военни против техни бойни приятели или западни бойци е чест проблем за войските на НАТО в Афганистан. Според западните представители в множеството случаи повода е персонални дрязги или недоразумения поради разликите в културите.



Говорител на талибаните пое отговорност за нападението по американските бойци. Според него двама техни бойци се внедрили в милицията и разкрили огън по американците. Той добави, че са убити 16 американци.

НАТО отхвърля да има загуби в редиците си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР