Военновъздушните сили на НАТО са извършили над 300 полета през

...
Военновъздушните сили на НАТО са извършили над 300 полета през
Коментари Харесай

ВВС на НАТО са прихванали над 300 руски самолети

Военновъздушните сили на НАТО са направили над 300 полета през 2023 година в отговор на дейностите на Русия. Повечето прихващания на съветски самолети са над Балтийско море, са съобщили от алианса, предаде Reuters.

" Огромното количество въздушни срещи сред самолети на НАТО и Русия са били безвредни и професионални. Нарушенията на въздушното пространство на НАТО от съветски военни самолети останаха редки и като цяло с къса дълготрайност ", декларират от НАТО, като прибавят, че множеството прихващания са се случили над Балтийско море.

След нахлуването на Русия в Украйна през февруари предходната година НАТО доста укрепи въздушната си защита на източния фланг с повече изтребители, полети за наблюдаване и наземна въздушна защита.

" Изтребителите на НАТО дежурят непрекъснато, подготвени да се задействат при положение на подозрителни или необявени полети наоколо до въздушното пространство на нашите съдружници ", съобщи представителят на НАТО Дилън Уайт в изказване.

Днес Русия извърши един от най-мащабните си ракетни удари по Украйна в границите на войната до момента, като умъртви 12 цивилни, рани десетки други и порази жилищни здания в Киев, в южните и западните региони на страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР