Военното предприятие “Терем-КРЗ Флотски арсенал” иска да обезврежда морски боеприпаси

...
Военното предприятие “Терем-КРЗ Флотски арсенал” иска да обезврежда морски боеприпаси
Коментари Харесай

“Флотски арсенал” ще обезврежда морски боеприпаси край Варна

Военното дружество “Терем-КРЗ Флотски арсенал” желае да обезврежда морски муниции край Варна. Инвестиционното предложение за утилизацията с искане за профилиран Подробен организационен план/ ПУП/ за терена край варненското село Констинтиново и наоколо до Белославското езеро разбуни духовете в общинската комисия”Архитектура”, която не даде картбланш на плана. Общинските съветници отложиха разглеждането на въпроса поради неясноти, като взеха решение на идващото съвещание да чуят желанията както на “Терем-КРЗ Флотски арсенал”, по този начин и на Министерството на защитата.

“Хората ще бъдат обезпокоени, в случай че наоколо до селото се складират муниции, които може и да са рискови, а знаем какъв брой произшествия станаха в последно време, не можем да дадем зелена светлина без съответна изясненост по темата”, отсече ръководителят на комисията Димитър Карбов, който е локалният водач на НФСБ.

Още преди две години капиталовото предложение за утилизация на неопасни муниции е изпратено до Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна.Въпросният парцел от общо 650 дка попада в зона “специални терени”, като депото за неутрализиране на боеприпасите ще се шири на 28 дка. Целта е в него да се разглобяват и режат на скрап военни кораби, които към този момент не стават за корабоплаване, научи “Труд”.

Кметицата на Константиново Марияна Полихронова не беше осведомена с капиталовото желание на военните. Според нея селото,което постоянно се подвига на протест даже поради разрушени пътища, ще посрещне на нож настояването за депото за муниции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР