Военното правителство на Габон освободи президента Али Бонго от домашен

...
Военното правителство на Габон освободи президента Али Бонго от домашен
Коментари Харесай

Габонската хунта освобождава сваления президент Бонго от домашен арест

Военното държавно управление на Габон освободи президента Али Бонго от домакински арест, седмица откакто го смъкна с анемичен прелом, написа France24.

Сваленият президент е свободен да потърси здравно лекуване в чужбина , в случай че желае, сподели представител на хунтата по държавната телевизия в столицата Либревил в сряда. Освобождаването му идва два дни откакто водачът на преврата военачалник Брис Олигуи Нгуема постави клетва като временен президент.

Бонго, който беше на власт от 14 години, беше под домакински арест, осъществен без кръвопролития по-малко от час откакто партията му разгласи преизбирането му при гласоподаване, разказано като лъжливо от пучистите.

" Той има независимост на придвижване... и може да пътува в чужбина, в случай че желае " , сподели военачалник Брис Олигуи Нгуема в изказване, прочетено по държавната телевизия.

" Като се има поради здравословното му положение, някогашният президент на републиката Али Бонго Ондимба има независимост на придвижване. Той може да пътува в чужбина, в случай че желае да извърши медицинските си прегледи ", сподели полковник Улрих Манфумби Манфумби , прочитайки прессъобщение, подписано от Олигуи, който постави клетва като.

Бонго получи сериозен инсулт през октомври 2018 година , който го остави физически повреден, като изключително мъчно движи десния си крайник и ръка.
 Централноафриканският районен блок изключи Габон от организацията
Централноафриканският районен блок изключи Габон от организацията

Превратът в Габон бе общопризнат като опасност за мира, сигурността и стабилността в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР