Военното обучение има за цел да информира учениците, да ги

...
Военното обучение има за цел да информира учениците, да ги
Коментари Харесай

Директор на училище: Военното обучение е информативно, учениците няма да тръгнат с „Калашници“

„ Военното образование има за цел да осведоми учениците, да ги запознае и възпламени до някаква степен за военната работа, само че нищо повече. Много от хората не знаеха, че тази разпоредба съществува от доста години и си фантазираха, че надали не учениците ще тръгнат с „ Калашници “ на учебно заведение. Такива оръжия няма в системата на въоръжението ни, а какво остава в просветителната. “

Това съобщи шефът на столичното 119-о учебно заведение Диян Стаматов пред „ Bulgaria ON AIR “ във връзка готвената разпоредба, съгласно която в образователната стратегия за X и XI клас бяха включени и няколко часа по военно образование .

Той подсети, че това не е нещо ново, като в тази ситуация просто става дума за изместване на класовете , в които ще се учи тази дисциплинираност. От идната образователна година за учениците са планувани пет часа през първия и през втория период. 

„ Това, което правихме досега, е че военни, които са минали подготовка за работа с възпитаници, се срещаха с тях по няколко пъти през образователната година. Те ги осведомиха какво има в българското въоръжение, по какъв начин са облечени другите армии и какво е оборудването във военните ни сили. Срещите имаха и рекламна устременост за кандидатстване във висши военни учебни заведения, в което съгласно мен няма нищо неприятно, тъй като и там би трябвало да работят хора “ , съобщи Диян Стаматов.

Според него възрастта на учениците от X и XI клас е предразполагаща те да бъдат осведомени с сходни тематики, които могат да оказват помощ за тяхната професионална ориентировка

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР