Военното крило на палестинската групировка Хамас заяви, че е решило

...
Военното крило на палестинската групировка Хамас заяви, че е решило
Коментари Харесай

Военното крило на Хамас отложи втория кръг от освобождаването на заложници

Военното крило на палестинската формация " Хамас " съобщи, че е решило да отсрочи втория кръг от освобождението на заложници до момента в който Израел не се ангажира да допусне камионите с помощи в северната част на Газа, съобщи Ройтерс.

 

Бригадите " Изедин ал Касам ", военното крило на радикалното палестинско придвижване " Хамас ", съобщи, че отсрочват освобождението на втората група пленници " до момента в който окупационното държавно управление не извърши изискванията на съглашението по отношение на влизането на камиони с филантропична помощ в северната част на линията Газа и не стартира да съблюдава споразуменията за освобождение на [палестинските] пандизчии ", се споделя в изказването на групировката, оповестено в канала ѝ в Телеграм, съобщи ТАСС.

 

По-рано Израел получи лист със заложници, които да бъдат освободени от палестинското придвижване " Хамас ".

 

Израелски чиновници от региона на сигурността ревизират листата, заяви канцеларията на премиера Бенямин Нетаняху, чието държавно управление даде обещание да работи за връщането на свободата на всички заложници, отведени от " Хамас " при нападението против Израел на 7 октомври.

 

Това става след вчерашния първи ден от краткотрайно, читиридневно помирение, в който бяха освободени 24 заложници. Сред тях бяха израелски дами и деца и тайландски селскостопански работници; групата беше изведена от Газа с ескорт на Червения кръст и предадена на египетските управляващи на граничния пункт " Рафах ".

 

След това хората от нея бяха превозени до Израел, с цел да преминат медицински прегледи и да се съберат още веднъж с околните си.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР