Военнослужещият от Националната гвардия на САЩ Джак Дъглас Тейшейра, заподозрян

...
Военнослужещият от Националната гвардия на САЩ Джак Дъглас Тейшейра, заподозрян
Коментари Харесай

Тейшейра е публикувал секретни данни още в началото на войната в Украйна

Военнослужещият от Националната армия на Съединени американски щати Джак Дъглас Тейшейра, обвинен за приключването на секретни документи , е разгласил поверителна информация още февруари 2022 година, заяви „ Ню Йорк таймс “, представен от Българска телеграфна агенция.

Той е работел в разследващото крило на масачузетската Национална армия към военновъздушните сили

Според изданието, което се базира на изявления в интернет, Тейшейра е почнал да качва наличие в дребната онлайн геймърска платформа – „ Дискорд “ (Discord). Това е станало малко след началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари.

Публикувал е информация за съветските и украинските жертви в спора, за активността на съветското разузнаване, както и за западната помощ за Украйна.

Вероятно става дума за най-големия пробив в американската национална сигурност от 2010 година, когато на уеб страницата „ Уикилийкс “ се появиха над 700 000 документа, видеозаписи и дипломатически грами.

На Джак Тейшейра ще му бъдат повдигнати обвинявания за неразрешено изнасяне на класифицирана информация за националната защита

Засега няма коментар от Пентагона за разкритията на „ Ню Йорк таймс “.

Тейшейра е с повдигнати обвинявания в непозволено придобиване на поверителни документи и материали, засягащи защитата, и непозволено предпазване и предаване на информация за националната защита. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР