Военнослужещите показаха, че могат да убият кобра със зъби, да

...
Военнослужещите показаха, че могат да убият кобра със зъби, да
Коментари Харесай

Матис видя зрелищна демонстрация на индонезийски военни

Военнослужещите демонстрираха, че могат да убият кобра със зъби, да пият змийска кръв, да разбият с глава подпалени тухли, да вървят по жарава, да се търкалят по натрошено стъкло, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Матис бе в Индонезия, с цел да укрепи съдействието с тази страна, която се пробва да се защищити от хегемонията на Китай в района, отбелязва Франс прес. Той бе посрещнат с военни почести във военната база Чиланкап в Джакарта, където се намира генералният щаб на индонезийските въоръжени сили.

В началото на демонстрацията под звуците на обичайни индонезийски барабани десетки военни, профилирани в битката с трафика на дрога, демонстрираха уменията си в разнообразни бойни изкуства.

Необичайно бе зрелището, когато шест бойци дойдоха, носейки огромни змии, измежду които и две кобри, и ги убиха с едно ухапване със зъби. Пред изумения взор на американската делегация, водена от Матис, един от военните даде на собствен сътрудник да изпие кръвта на една от змиите.

Вижте фотография >>

После индонезийските домакини обясниха на американския си посетител, че това се прави като израз на приятелство сред военнослужещите.

След това боен сподели по какъв начин може да върви по жарава, а различен, че може да се търкаля върху счупено стъкло. Трети стреляше със завързани очи по топки, подхвърляни от различен боец.

В края на демонстрацията дойдоха два хеликоптера, цялостни с военни, профилирани в акции за освобождение на заложници. Те трябваше за заловят привиден терорист, взел един човек за пленник и придвижващ се с кола. Под звуците на музиката от кино лентата "Мисията невъзможна ", военните скочиха от дребна височина от хеликоптерите. Някои от тях носеха военни кучета. После те бързо обезвредиха мнимия грабител благодарение на кучетата, нахвърлили се върху него.

Матис приветства военните за техните умения, похвали и кучетата, взели участие в последната проява. "Това са същински специфични сили! Дори и кучетата знаеха какво би трябвало да вършат ", сподели той.

След тази проява Матис отпътува за Виетнам - втори стадий от обиколката му в Азия.
Той ще бъде в Ханой броени дни преди петдесетата годишнина от офанзивата Тет - преломен миг в американската война против комунистите в Северен Виетнам, напомня Асошиейтед прес.

Матис сподели пред репортерите, съпътстващи го в полета до Ханой, че тази война е останала в предишното и не би трябвало да пречи на напъните за създаване на по-тесни връзки в региона на защитата.

Още при идването си в Ханой Матис насочи признателност към страната, че е подкрепила глобите на Организация на обединените нации против Северна Корея.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР