Военнослужещи с верижна и колесна специализирана техника от 55-ти инженерен

...
Военнослужещи с верижна и колесна специализирана техника от 55-ти инженерен
Коментари Харесай

Военни помагат в тежката зимна обстановка

Военнослужещи с верижна и колесна профилирана техника от 55-ти инженерен полк - Белене под управлението на капитан Йордан Йорданов, са потеглили към региона на селата Лозица, Любеново и Въбел, на територията на Община Никопол, Област Плевен, където разчистват затрупани пътни сектори и оказват помощ на бедстващи хора.

Въпреки височината на преспите, понижената видимост и снегът, който продължава да вали, военнослужещите демонстрират отлична подготовка и професионални умения в усложнената конюнктура.

Следете прогнозата >>>

Снегът и вятърът се реалокират на изток и ще усложнят ситуацията там през идващите часове. Причината е циклон, който от Средиземномориетопреминава на изток, североизток, сега е над Балканите.

Пътната конюнктура в страната се усложнява

Поради усложнената зимна конюнктура е неразрешено придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона по направлението Добрич-Генерал Тошево до граничното село Кардам, оповестяват от регионалния съвет по сигурност.

Заради заснежените пътища и понижената видимост са затворени съществени пътни посоки от Добрич към Силистра, към курортния комплекс "Албена ", към Тервел, към Крушари, както и правите Генерал Тошево-Каварна, Тервел-Шумен, село Одринци-Вълчи дол.

Все още са проходими при зимни условия направленията Добрич-Балчик и Добрич-Варна, показват от регионалния съвет по сигурност.
В региона няма обитаеми места без електрически ток и вода. Областният шеф на Добрич Красимир Кирилов, който е и ръководител на регионалния щаб за отбрана при бедствия, моли да не се подхващат пътувания, в случай че не са извънредно наложителни.

Въведено е лимитирано придвижването на товарни коли в сектора Мездра-Ботевград на път I-1 /Е79/, оповестиха от регионалната администрация във Враца.
Зимната конюнктура на територията на региона продължава да е усложнена.

Снежната завивка доближи 30 сантиметра. Силни снегонавявания има на път II-11 Мизия-Оряхово.

Кметовете на общините Враца, Оряхово, Бяла Слатина, Хайредин и Криводол прекратиха със заповеди образователните занятия заради усложнената зимна конюнктура до 1 март.

Тежката зимна конюнктура в Русенско затвори 17 учебни заведения и ограничи придвижването по пътища. Заради снегонавявания пътищата от Русе за Разград и за Силистра са затворени за придвижване за всички транспортни средства. В региона на село Бъзън има закъсали коли.
Пътят Русе-Бяла е затворен за тежкотоварни камиони.

В София са направени шест обработки вид "ветрило " на съществени пътни артерии посредством едновременната работа на няколко снегопочистващи машини, оповестиха от Столичната община.

Обработките вид "ветрило " са осъществени на съществени булеварди като "Цариградско шосе ", "България " и на Южната дъга на Околовръстен път на София.
На терен са над 180 машини - профилирана техника за разчистване. Приоритетно снегорините почистват рискови и стръмни сектори, улици и булеварди, по които се движи градския превоз, съществени квартални улици и вътрешно-квартални улици.

От 16.00 часа е възобновено придвижването по планинските пътища на Витоша - "Драгалевци - Алеко " и "Бояна - Златни мостове ".

По данни на Българска академия на науките снежната завивка в София към 14.00 часа е била сред 15 и 30 см.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР