Военнослужещ от българския военен контингент към НАТО в Косово (KFOR)

...
Военнослужещ от българския военен контингент към НАТО в Косово (KFOR)
Коментари Харесай

Евакуираха български военен от Косово

Военнослужещ от българския боен контингент към НАТО в Косово (KFOR) е бил евакуиран със аероплан C-27J " Спартан " с екипаж от състава на Военновъздушните сили през днешния ден, 26 март. Евакуацията е по заповед на министъра на защитата Красимир Каракачанов.

Постъпили са данни за подозрения за контактност с COVID-19 , поради което е взето това решение.

Военният няма субективни недоволства . Екипажът, превозеният военнослужещ и съпровождащото здравно лице, са били обезпечени с всички нужни средства за самостоятелна отбрана.

При идването в Република България на военнослужещия ще бъдат направени медицински изследвани я във Военномедицинска академия за дефинитивно установяване на здравния статус.

Към сегашния миг от Въоръжените сили на Република България в Косово има 22 военнослужещи. Те извършват задания, свързани с подкрепяне подобряването на сигурността в региона. Допълнително за осъществяване на дилемите се поддържа 10-дневна подготвеност за развръщане в зоната на интервенцията на рота и народен поддържащ детайл до 140 военнослужещи, включени в състава на оперативния запас на интервенцията. Национален пълководец на българския боен контингент в Косово е подполковник Стоян Червеняков от Съвместното командване на силите.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР