Военнополева болница бе открита на естонския остров Сааремаа за лечение

...
Военнополева болница бе открита на естонския остров Сааремаа за лечение
Коментари Харесай

Естонски остров е под карантина заради волейболен мач

Военнополева болница бе открита на естонския остров Сааремаа за лекуване на зараза от ковид, избухнала след волейболен мач с италиански тим през март, съобщи Ройтерс.

Около един % от 30-те хиляди поданици на острова са инфектирани, почти два пъти повече от формалното ниво на инфекцията в Ломбардия, най-тежко засегнатата област в Италия.

Местните управляващи в Сааремаа споделят, че числата може би са доста по-големи. Четирима индивида към този момент са умряли.

" Положението е съществено. Мисля, че огромен дял от популацията е инфектирано. Вече сме оттатък точката, след която няма връщане ", признава Едвард Лаане, началник на съществуващата болница в град Курессааре, административния център на острова.

За да спре разпространяването на вируса, естонското държавно управление приключи пътническия трафик от и до острова, който е на половин час път с ферибот от континенталния бряг, още в средата на март - няколко дни след волейболния мач в Курессааре, последван от четиридневен фестивал. Вирусът обаче продължи да се популяризира из Сааремаа - прохладен туристически курортен остров, закътан сред Швеция, Финландия и балтийските страни Латвия и Естония.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР