Военноокръжната прокуратура в Сливен разследва причините за смъртта на Спас

...
Военноокръжната прокуратура в Сливен разследва причините за смъртта на Спас
Коментари Харесай

Три версии стоят зад мистериозната смърт на матрос Пенчев в барокамерата

Военноокръжната прокуратура в Сливен проверява аргументите за гибелта на Спас Пенчев - младши водолаз във военно формирование 34 590— Бургас. Това оповестиха от държавното обвиняване.

Първа версия за нещастието с младия матрос Спас Пенчев

БЛИЦ напомня, че 36-годишният матрос умря през вчерашния ден към 11.45 часа по време на имитационни спускания в барокамерата на Военноморската болница във Варна .

B хода на следствието ще се ревизират следните версии:
Техническа нередовност на барокамерата; Заболявания на умрелия, които не разрешават присъединяване в такова изследване; Нарушения, позволени от екипа, провеждащ проучването при употреба на барокамерата и при предварителната подготовка на участниците.
Водолаз, влизал във съдбовната барокамера, където умря младият матрос, с изключителни разкрития

Незабавно след настъпване на случая, местопроизшествието е посетено от оперативно-разследваща група при Военната прокуратура във Варна и боен прокурор от Сливен.

Извършен е оглед на барокамерата и на умрелия в наличието на правосъден доктор.

Разпитани са в качеството на очевидци трима военнослужещи от военно формирование 34 590 - Бургас, които са взели участие по време на имитационното втурване в барокамерата дружно с матрос Пенчев.

Проведен е разпит на лекаря - шеф на поделение по хипербарна и морска медицина и на оператора на хипербарна камера, които са правили имитационните спускания.

Барокамерата е запечатана, като към материалите по делото са приобщени всички документи, касаещи техническото положение и калибровката на барокамерата и медицинските проучвания на матрос Пенчев.

Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза на лекари от болница „ Св. Ана “ – Варна.

Назначено е хистологическо проучване на тъканите – за определяне на непосредствената причина за гибелта.

Предстои назначението на сложна техническа експертиза по отношение на положението на барокамерата, разпит на други очевидци, имащи отношение към случая, използване на всички медицински документи по отношение на профилактичните прегледи на умрелия военнослужещ, използване на всички заповеди, протоколи и други документи по отношение на основанията, метода на осъществяване и организацията по осъществяване на имитационните спускания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР