Военноморските сили (ВМС) ще извършат разузнаване и обследване, след получен

...
Военноморските сили (ВМС) ще извършат разузнаване и обследване, след получен
Коментари Харесай

ВМС правят оглед по сигнала за забелязана мина в Черно море

Военноморските сили (ВМС) ще извършат разузнаване и проучване, след получен сигнал за видяна мина в Черно море, оповестяват от МО.

" По данни на Морския избавителен координационен център - Варна, е получена информация от Турския избавителен център, че турски транспортен съд " ТОМРИЗ-А " е подал сигнал за видяна мина към 06.00 часа (българско време), на към 37 морски благи изток - югоизток от нос Галата. Военноморските сили ще обследват региона с вертолет, като при нужда ще бъде изпратен транспортен съд със специфична група за следващо заличаване на мината ", оповестяват от министерството на защитата.

По-рано през днешния ден турското Министерство на националната защита разгласи, че е засечена мина в Черно море покрай границата с България.

Мината е открита тази заран във водите край градчето Инеада, ситуирано на брега на Черно море, на няколко километра южно от устието на река Резовска при границата с България.

В региона са изпратени екипи на подводната защита. Предприета е интервенция за неутрализиране на мината, се споделя в известието на Министерството на защитата на Турция.

В събота управляващите в Турция затвориха за придвижване Босфора в продължение на няколко часа, откакто обект, наподобяващ мина, беше видян в региона на пролива. На него са се натъкнали риболовци в региона Саръйер-Гарипче в Истанбул.

През предходната седмица се появи информация, че може да има възможни плаващи мини в Черно море, които може да са носени от течението от украински пристанища към турските крайбрежия.

Федералната работа за сигурност на Русия заяви на 21 март, че няколкостотин мини, сложени край украински пристанища като преграда след началото на съветската инвазия, са се откъснали от въжетата си и се носят в Черно море под въздействието на теченията.

От Украйна отхвърлят изказванието и изясняват, че става дума за дезинформация, целяща да затвори морски сектори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР