Военноморските сили (ВМС) ще извършат разузнаване и обследване, след получен

...
Военноморските сили (ВМС) ще извършат разузнаване и обследване, след получен
Коментари Харесай

Мина е забелязана и в българската акватория на Черно море

Военноморските сили (ВМС) ще извършат разузнаване и проучване, след получен сигнал за видяна мина в Черно море , оповестиха от Министерството на отраната. Днес, 28 март, по данни на Морския избавителен координационен център - Варна, е получена информация от Турския избавителен център, че турски транспортен съд " ТОМРИЗ-А " е подал сигнал за видяна мина към 06.00 часа (българско време), на към 37 морски благи изток - югоизток от нос Галата.

Военноморските сили ще обследват региона с вертолет, като при нужда ще бъде изпратен транспортен съд със специфична група за следващо заличаване на мината.
 Екоминистърът твърди: Няма плаващи мини в Черно море
Екоминистърът твърди: Няма плаващи мини в Черно море

Подобни мини изобщо не биха напуснали акваторията в региона на Одеса

Припомняме, че откакто преди към седмица бе обявено за от плажа в Одеса, на 26 март на север от Истанбул в региона на Босфора, дни откакто Русия предизвести, че незнаен брой противокорабни мини са се отдалечили от украинските пристанища, както осведоми Агенция Ройтерс.

Специализиран екип тогава обезвреди обекта, като тогава стана ясно, че мината е била задоволително мощна с цел да потопи транспортен съд.

Рибари първи забелязали обекта покрай зона за докинг в горния пролив на Босфора - през който се оттича Черно море. Те съобщили за него на бреговата защита.

Според българските управляващи и обстановката се следи от способените органи.
 Военноморски сили: Туристи нямат да прескачат мини по плажа
Военноморски сили: Туристи нямат да прескачат мини по плажа

И от Военноморски сили показаха подозрение в достоверността на информацията - целяла да провокира боязън

По-рано през днешния ден пък турското министерство на националната защита заяви за край крайбрежията на страната в Черно море покрай българската граница , предава Анадолската организация.

" Морска мина е открита край крайбрежията на селището Игнеада покрай границата с България ", се споделя в известие на Министерството на защитата в понеделник.

В региона на случая е изпратена група военноморски специфични елементи (SAS), с цел да обевредят мината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР