Военноморските сили не са засекли други плаващи мини в акваторията

...
Военноморските сили не са засекли други плаващи мини в акваторията
Коментари Харесай

ВМС работили по два сигнала за плаващи мини край Галата, оказали се варели |

Военноморските сили не са засекли други плаващи мини в акваторията на Черно море до нашите крайбрежия отвън оповестените от през вчерашния ден, увери шефът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Йорданов. 

Мината, засечени от турска страна наоколо до Резово, е унищожена. Другата бе на към 40 морски благи към Констанца в Румъния и също е унищожена. Третата е била на към 37 благи от нос Галата у нас. 

Всички мини са били котвени с 20 кг взривно вещество. Потвърдили са се и догатките, че те ще плават по повърхностния пласт на водата и се носят от течението, само че не са били пуснати от подводница. Тяхното предопределение е за кораби, а не за плуващи в морето хора, изясни контраадмиралът.

Военноморските сили са работили през вчерашния ден и по два други сигнала край Галата, само че се оказало, че в единия случай става въпрос за плаващи черни кутии, варели и други боклуци на към 12 благи в морето. А при втория не е намерено нищо. 

Йорданов разгласи, че се следи деликатно какво се случва в Украйна. 

" Системата за наблюдаване на Военноморски сили работи надеждно и от време на време се правят облитания на акваторията, тъй че при забелязване на съмнителни обекти да се реагира и те да бъдат навреме унищожени ", увери контраадмирал Кирил Йорданов.

Той добави, че съществуването на мини край българския бряг на Черно море демонстрира, че войната ни визира директно. Но беше безапелационен, че се вземат всички нужни ограничения за безвредно корабоплаване на корабите. За рибарските лодки заплахата е доста по-малка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР