Военноморските сили на Украйна обявиха, че ситуацията в морето е

...
Военноморските сили на Украйна обявиха, че ситуацията в морето е
Коментари Харесай

Украйна: Унищожихме една трета от руския Черноморски флот

Военноморските сили на Украйна оповестиха, че обстановката в морето е трайно изменена

След сполучливи офанзиви против съветски кораби в Черно море, окупаторите започнаха от време на време да разместват персоналния състав на корабите и катерите, съобщи представителят на украинските Военноморски сили Дмитрий Плетенчук в ефира на телевизионния канал „ Свобода “.

Той акцентира, че врагът не може да си разреши изцяло да напусне Черно море, тъй като това би било капитулация. В същото време за руснаците е мъчно да заменят развалени или унищожени кораби.

„ Агресорът е добре осведомен със обстановката от много дълго време. Ето за какво той подхваща съответните ограничения, като дислоциране на кораби и техния личен състав, промяна на бази, от време на време пренасочване на кораби сред бази, най-вече в Новоросийск, Сочи, Туапсе. Затова, не може да се каже, че той не реагира. Те доста добре схващат заплахата, само че въпреки всичко са принудени да извършват задания в Черно море, не могат да си разрешат да изоставен изцяло акваторията, тъй като тогава това се назовава капитулация. Въпреки това гледат да не излизат доста море ”, изясни той.

Към сутринта на 21 февруари, съгласно Плетенчук, във водите е имало единствено два противников кораба. Ракети носители въобще нямало.

В същото време той означи, че руснаците се пробват да извършват задания и в бъдеще - най-малко в крайбрежните води.

„ По принцип това е отбрана на акваторията на базите и надзор на гражданското мореплаване, най-вече в Керченския проток, който съгласно нашите украински разпореждания към този момент е затворен за мореплаване, тъй като това са териториалните води на Украйна и ние имаме право да ги затворим “, сподели представителят на украинските Военноморски сили.

Плетенчук добави, че с помощта на дейностите на украинските сили Русия е изгубила една трета от флота си в Черно море.

„ Повредените или премахнати кораби на съветския Черноморски флот са много сложни за подмяна, като се има поради, че Босфорът е затворен за прекосяване на военни кораби заради Конвенцията от Монтрьо от 1936 година Съответно няма смисъл да се попълнят, тъй като даже тези кораби, които са налични в този момент, не извършват изцяло дилемите, за които са там. Освен това, колкото повече кораби има, толкоз повече цели ще има, толкоз по-големи ще са загубите. И те го схващат прелестно “, заключи той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР