Военноморските сили на Украйна обявиха, че са нанесли удар по

...
Военноморските сили на Украйна обявиха, че са нанесли удар по
Коментари Харесай

Украйна е поразила руски кораб

Военноморските сили на Украйна оповестиха, че са нанесли удар по влекача на Черноморския флот на Русия " Василий Бех ", който е превозвал муниции, оръжие и моряци до Змийския остров.

Началникът на Одеската регионална военна администрация Максим Марченко удостовери известията за сполучлива ракетна офанзива на украинските сили против съветския транспортен съд.

В мрежата се появи и видеозапис, на който се твърди, че е запечатан моментът на удара върху съветски влекач. Все още обаче не е допустимо да се откри сигурно времето и събитията на удара, сниман на видео.

Според самостоятелната организация Морска камара на Украйна, корабът остава на повърхността - пробват се да го спасят.

Построен в завода в Астрахан, влекачът с водоизместимост 1605 тона е част от Черноморския флот на Русия от 2017 година През 2021 година получава името " Спасител Василий Бех ".

Припомняме, че на 14 април Украйна нанесе ракетен удар по флагмана на русия Черноморски флот " Москва ", вследствие на който породи пожар. По-късно същия ден Русия заяви, че пожарът и овладян. Бе изработен опит корабът да бъде изтеглен на буксир до Севастопол, само че по пътя дали поради повредите, нанесени по него, дали поради неприятното време по време на избавителната интервенция или поради композиция от двете, корабът потъна, а ориста на част от екипажа му остана незнайна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР