Военноморските сили на САЩ съобщиха, че техните сили през нощта

...
Военноморските сили на САЩ съобщиха, че техните сили през нощта
Коментари Харесай

Иран опита да отвлече кораб дрон на САЩ

Военноморските сили на Съединени американски щати оповестиха, че техните сили през нощта са попречили на спомагателен транспортен съд от Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (IRGC) на Иран да залови американски безпилотен надводен транспортен съд, настоящ в Арабския залив, съобщи " Воа нюз ".

Американските военни пуснаха видео във вторник, показващо кораба за поддръжка на IRGC Shahid Baziar по време на  " нелегално изтегляне на безпилотен надводен транспортен съд Saildrone Explorer в интернационалните води " " в опит да го задържи ".

Крайбрежният патрулен транспортен съд на Военноморски сили на Съединени американски щати USS Thunderbolt незабавно реагира дружно с хеликоптер MH-60S Sea Hawk, основан в Бахрейн.

Shahid Baziar прекъсна връзката си за изтегляне с дрона и напусна региона почти четири часа по-късно, споделиха от флота.

„ Професионализмът и компетентността на екипажа на USS Thunderbolt попречиха на Иран да извърши това нелегално деяние. Този случай още един път показва продължаващата дестабилизираща, противозаконна и непрофесионална активност на Иран в Близкия изток “, сподели началникът на Централното командване на Съединени американски щати военачалник Майкъл „ Ерик “ Курила в изказване, оповестено във вторник.

Saildrone Explorer USV е оборудван със датчици, радари и камери за навигация и събиране на данни. Военноморските сили споделиха, че тяхната технология не съхранява сензитивна или класифицирана информация и е налична в комерсиалната мрежа.

Лодките на IRGC са имали " непрофесионални " срещи с американски военни кораби в предишното, карайки военните да стрелят с предупредителни изстрели и да издават радио предизвестия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР