Военноморските сили на САЩ са започнали да модернизират компютърните мрежи

...
Военноморските сили на САЩ са започнали да модернизират компютърните мрежи
Коментари Харесай

САЩ модернизират противоракетната си база в Полша

Военноморските сили на Съединени американски щати са почнали да модернизират компютърните мрежи въз основата за противоракетна защита " Иджис Ашор ", която беше въведена в оперативно дежурство в средата на декември предходната година в Редзиково, Полша, с цел да отговори на новите условия за радиовръзка.

Това написа Defense News, базирайки се на представител на Пентагона.

Поради петгодишното закъснение на стартирането в употреба на станцията в базата при построяването ѝ е употребена остаряла технология, която в този момент би трябвало да бъде сменена, се споделя в обявата. През май-юли станцията би трябвало да бъде предадена на Военноморските сили на Съединени американски щати към НАТО.

Както по-рано заяви контраадмирал от Военноморски сили Дъглас Уилямс, изпълняващ длъжността шеф на Агенцията за противоракетна защита (MDA), Военноморски сили ще правят спомагателни усъвършенствания в базата Aegis Ashore в Полша до май 2024 година , след което през юли 2024 година ще я трансферират към командването и контрола на НАТО, с цел да защитят европейските страни от закани с балистични ракети, чиито източници се намират отвън евроатлантическия район ".

В базата за ПРО в Редзиково, ситуирана на 165 км от съветската граница, са ситуирани три системи за отвесно изстрелване MK 41 VLS, всяка от които е оборудвана с осем контейнера с ракети SM-3 IIA (общо 24 ракети), радар SPY-1D(V) и система за ръководство на огъня (FCS).

С въвеждането в употреба въз основата за противоракетна защита в Полша Европа ще разполага с две такива уреди . Още през 2016 година край румънското село Девеселу стартира да действа първата американска наземна база за ПРО Aegis.
 Полша усилва числеността на армията си
Полша усилва числеността на армията си

Варшава подвига стремително разноските за защита

Тези бази са предопределени за разкриване, следене и прехващане на балистични ракети. Съединените щати настояват, че макар разположението си наоколо до границите на Русия, те не са в положение да подкопаят съветския военностратегически капацитет. Вашингтон съобщи, че базите ще служат за отбрана на Западна Европа , изключително против ирански ракети.

Сухопътните бази " Иджис " в Румъния и Полша, дружно с четирите противоракетни разрушителя на американските военноморски сили, непрекъснато ситуирани в Испания, са неразделна част от европейската система за противоракетна защита.

Военноморският съставен елемент на европейската система за противоракетна защита понастоящем включва, наред с другото, оборудваните с Aegis разрушители USS Arleigh Burke, USS Paul Ignatius, USS Bulkeley и USS Roosevelt.

Москва неведнъж е заявявала, че преглежда разполагането на американски системи за противоракетна защита в Европа не като отбранителна система, а като част от нуклеарния капацитет на Съединени американски щати .
 ISW: Украйна се нуждае от нови доставки за Противовъздушна отбрана защитата си
ISW: Украйна се нуждае от нови доставки за Противовъздушна отбрана защитата си

Пада поддръжката в Русия за специфичната военна интервенция на Путин

Освен това съгласно съветските военни универсалните пускови установки, ситуирани в базите за противоракетна защита в Румъния и Полша, могат да се употребяват за изстрелване освен на противоракети, само че и на крилати ракети със междинен обхват " Томахоук ".

В същото време съветската страна съобщи, че ще бъде принудена да предприеме ответни ограничения заради разполагането на такива системи наоколо до нейните граници, по-специално посредством разполагането на оперативно-тактически комплекси " Искандер " в Калининградска област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР