Военноморските сили на САЩ са иззели повече от 2100 автомата

...
Военноморските сили на САЩ са иззели повече от 2100 автомата
Коментари Харесай

ВМС на САЩ спряха 2100 автомата, предназначени за йеменските хути

Военноморските сили на Съединени американски щати са иззели повече от 2100 автомата от транспортен съд в Оманския залив , за които се счита, че идват от Иран и са предопределени за подкрепяните от Иран бунтовници хути в Йемен, предава Associated press.

Това e следващото залавяне на оръжие, за което се твърди, че се насочва към най-бедната страна в арабския свят.

Изземването е станало предишния петък, откакто екип от американския транспортен съд " Чинук ", се качи на борда на обичайната дървена ветроходна лодка, известна като дау.

Те са разкрили автомати вид " Калашников ", самостоятелно опаковани в зелен брезент на борда на кораба, сподели Тимъти Хокинс, представител на основания в Близкия изток 5-ти флот на Военноморски сили.

" Когато засякохме кораба, той беше на маршрут, който исторически е употребен за трафик на противозаконни товари към хусите в Йемен ", съобщи Хокинс пред Associated press. " Йеменският екипаж удостовери произхода. "

Йеменският екипаж ще бъде репатриран в следена от държавното управление част на Йемен, добави Хокинс.

Оръжейното ембарго на Организация на обединените нации не разрешава прехвърлянето на оръжия към хутите от 2014 година, когато избухна гражданската война в Йемен.

Иран от дълго време отхвърля да въоръжава хусите, макар че трансферира автомати, реактивни гранати, ракети и други оръжия на йеменската милиция по морски пътища. Независими специалисти, западни народи и специалисти на Организация на обединените нации са наблюдавали съставни елементи, иззети на борда на други арестувани кораби към Иран.
 Над 2900 цивилни жертви за година в Йемен
Над 2900 цивилни жертви за година в Йемен

Само за 6-месечното помирение са починали или ранени повече от 900 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР