Военно престъпник № 1 Владимир Путин издаде указ, с който

...
Военно престъпник № 1 Владимир Путин издаде указ, с който
Коментари Харесай

Военнопрестъпникът Путин забрани износа на петрол за страни, наложили таван на цената за барел

Военно нарушител № 1 Владимир Путин издаде декрет, с който забрани износа на нефт към страни, наложили таван на цената от 60 $ за барел. Доставките на недопечен нефт и петролни артикули се забранят от 1 февруари до 1 юли.  В началото на месеца Европейски Съюз се споразумя за таван на цените от 60 $ за барел за съветския недопечен нефт, влизащ в действие от 5 декември поради войната в Украйна. 
 
Указът, оповестен на държавния уебсайт на Кремъл, е показан като директен отговор на " недружелюбните и противоречащи на интернационалното право дейности от страна на Съединените щати и включилите се към тях непознати страни и интернационалните организации ", написа казионната пропагандистка организация ТАСС.
 
" Забраняват се доставките на съветски нефт и петролни артикули на задгранични юридически и физически лица, при изискване че в договорите за тези доставки директно или индиректно се планува потреблението на механизъм за фиксиране на оптималната цена ", се показва в указа.
 
Въпреки че възбраната за експорт ще важи до началото на юли, има уговорка, която разрешава на Путин да анулира възбраната в специфични случаи. Министерството на енергетиката на Руската федерация е инструктирано постоянно да следи за осъществяването на възбраната. Износът на недопечен нефт ще бъде неразрешен от 1 февруари, само че датата за възбраната на петролните артикули ще бъде избрана от съветското държавно управление и може да бъде след 1 февруари. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР