Военно положение е в сила на територията на Украйна, обяви

...
Военно положение е в сила на територията на Украйна, обяви
Коментари Харесай

Зеленски: Има взривове в много украински градове, готови сме да се защитим

Военно състояние е в действие на територията на Украйна, разгласи президентът на страната Володимир Зеленски. Тази заран Русия стартира военна интервенция на територията на някогашната руска република.

„ Русия нанесе удари по нашата военна инфраструктура и по нашите граничари. Има гърмежи в доста украински градове “, изясни в изказване пред нацията Зеленски.

Той беше безапелационен: „ Работим. Армията работи. Целият бранш по сигурността работи. Силни сме, подготвени сме на всичко и ще победим всеки, тъй като сме Украйна “.

Въздушното пространство над цяла Украйна е затворено за цивилни полети, се споделя в авиационно известие до екипажите, публикувано тази нощ, заяви Асошиейтед прес.

Според уеб страница за следене на полетите аероплан Боинг 787 на израелската самолетна компания " Ел Ал " по линията Тел Авив - Торонто внезапно се е отклонил от украинското въздушно пространство и е поел по обходен маршрут над Румъния, Унгария, Словакия и Полша.

По-рано Зеленски насочи трагичен зов към съветското общество в изискванията на растящи опасения от идна инвазия от Русия, заяви ДПА.

" Тази стъпка може да бъде началото на огромна война на европейския континент ", предизвести Зеленски във видеопослание, публикувано в сряда вечер.

" Искат ли руснаците война? Отговорът зависи от вас, жители на Руската федерация! ", сподели украинският президент на съветски език.

Той заяви, че се е опитал да организира телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин. " Резултатът? Мълчание ", сподели Зеленски

В същото време съветските сили оповестиха в публично известие, че тяхна цел не са украинските градове. „ Високоточни оръжия унищожават военна инфраструктура: военни летища, самолети, обекти на Противовъздушна отбрана на Украйна. Цивилното население не е в риск “.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР