Военно-окръжната прокуратура в София внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Военно-окръжната прокуратура в София внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Четирима застават пред съда за разстрела на бизнесдамата Станка Марангозова

Военно-окръжната прокуратура в София внесе в съда обвинителен акт против четирима души за умишленото ликвидиране на бизнесдамата Станка Марангозова, оповестиха от държавното обвиняване.
Още по тематиката
46-годишната бизнесдама бе убита на 10 октомври 2019 година в столичния жк " Младост ". Тя беше убита в главата от преминаващ край паркирания й автомобил моторист, до момента в който говорила по телефона с приятеля си Динко Геров. Трупът й бе открит точно от него, а до тялото на Станка имаше изкуствена бяла роза . Убиецът остави три гилзи на мястото на престъплението, а проектилите бяха открити в автомобила на Марангозова.

По-късно проверяващите оповестиха, че жестокото разстрелът е дело на проведена незаконна група. Поръчката за убийството пристигнала от Иво Масларов , който имал неуредени финансови връзки с Марангозова. Той обаче се укри и е разгласен за търсене.

Подполковникът от Националната работа за защита (НСО) Борис Иванов пък разпределял дилемите сред участниците в групата, обяснявал детайлите, като той е приел и поръчката за убийството. В колата му било открито устройство за следене и подслушване.

На съд като физически причинител на убийството е предаден Петър Костов . В хода на следствието са събрани доказателства, че на 10 октомври 2019 година той е наблюдавал жертвата до блок в столичния кв. " Младост ". Спрял с мотоциклет до колата на дамата, извадил букет с изкуствени цветя и почукал на стъклото на предната лява врата. Зад букета Костов държал револвер със заглушител. След като Станка Марангозова свалила стъклото, той създал три изстрела. На жертвата били породени три огнестрелни пострадвания на главата, които довели до гибелта й. При изстрелите от букета се откъснал цвета на една роза, която паднала на асфалта.

Четвъртият обвинен е Венцислав Д., който обаче в хода на следствието даде показания против съучастниците си. Според разследащите, Венцислав е обезпечил финансови средства, които посредством Иво Масларов са били предадени на подполковник Иванов и на стрелеца Петър Костов.

Венцислав Д., Масларов и Иванов са предадени на съд като подбудители и помагачи в осъществяване на закононарушението.

За закононарушението са били набавени револвер и мотоциклет, който при оглед на 20 май 2020 година е открит благодарение на водолази във водоем край софийското село Чепинци.

46-годишната бизнесдама е била следена близо месец, в това число с потребление на механически средства - тракер за установяване на местонахождението й. Петър Костов е опитал да прикрие следите от закононарушението като изгорил облеклата си. След убийството незаконната активност на обвинените е траяла.

Освен като подстрекател и помощник в осъществяването на убийството, някогашният чиновник на НСО е притеглен към наказателна отговорност за държане на опиати и на муниции, както и за присъединяване в проведената незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции.

В хода на следствието са разпитани над 50 очевидци, осъществен е следствен опит и голям брой експертизи - съдебно-медицински, компютърно-технически, физико-химични експертизи и други

За преднамерено ликвидиране, осъществено с користна цел и със средства, рискови за живота на мнозина, законът планува наказване " отнемане от независимост " от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Предстои Военният съд в София да насрочи делото за разглеждане.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР