Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвинение на консула ни в

...
Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвинение на консула ни в
Коментари Харесай

Консулът ни в Мюнхен обвинен в престъпление

Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвиняване на консула ни в Мюнхен Драгомир Димитров за осъществено от него закононарушение по работа по времето, когато е бил ръководител на Държавна организация "Разузнаване ".

От известието на Военно-окръжна прокуратура – София повдигна излиза наяве, че Димитров е притеглен за обвинен за това, че за времето от 14.07.2016 година до 09.08.2016 година в качеството му на длъжностно лице – ръководител на Държавна организация "Разузнаване " нарушил служебните си отговорности, като не провел и не направлявал дейностите по Защита на класифицираната информация в Държавна организация „ Разузнаване “, за да набави полза за несъмнено сдружение в размер на 91 500,00 евро и от това са настъпили немаловажни нездравословни последствия – сбъднат нерегламентиран достъп до класифицирана информация по смисъла на Закона за отбрана на класифицираната информация.

По отношение на Димитров е постановена мярка за неотклонение "Гаранция в пари " в размер на 5000 лв..

"МВнР бе известено от Прокуратурата на Република България, че следва покачване на обвиняване по отношение на чиновник от дипломатическата работа. Самият чиновник оказва подпомагане на органите на държавното обвиняване. Към момента няма учредения за предприемане на дейности от страна на работодателя, защото от известието на прокуратурата излиза наяве, че обект на инспекция са дейности, осъществени от служителя преди назначението му в дипломатическата работа ", обявиха от пресцентъра на външно министерство.

БГНЕС напомня, че до лятото на 2018 година Драгомир Димитров беше ръководител на Държавната организация "Разузнаване ". След координиране сред кабинета и президента, Димитров зае поста общоприет консул на България в Мюнхен.

От прокуратурата споделиха за NOVA, че не могат да дават повече информация по проблема, защото цялото следствие съставлява държавна загадка.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР