Военно-окръжната прокуратура обяви, че черната кутия на катастрофиралия самолет близо

...
Военно-окръжната прокуратура обяви, че черната кутия на катастрофиралия самолет близо
Коментари Харесай

Черната кутия на катастрофиралия самолет ще бъде анализирана в Чехия

Военно-окръжната прокуратура разгласи, че черната кутия на авариралия аероплан покрай ще бъде изпратена за разчитане в Чехия , където се създават L-39. Подготвят се нужните документи за прехвърлянето на устройството.

Припомняме, че преди две години след случая с МИГ-29 в Черно море, когато почина майор Валентин Терзиев , черната кутия бе изпратена на производителя в Русия за разбор.

По-рано през днешния ден, министърът на защитата Атанас Запрянов посмъртно увеличи във военно звание двамата офицери, починали на 13 септември по време на осъществяване на служебния си дълг.

Майор Петко Димитров Димитров , шеф на работа „ Планиране и отчитане на летателната активност “ в военно формирование 52090 – Долна Митрополия, е нараснал до подполковник . Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин , младши специалист III степен в същото формирование, е нараснал до капитан .

Инцидентът се случи по време на подготвителен полет с учебно-боен аероплан L-39 ZA, в подтекста на авиошоу, отбелязващо 20 години от присъединението на България към НАТО , и в деня на посещаване на президента Румен Радев за генерална подготовка в базата.

Според предварителните данни от военната прокуратура в Пловдив, майор Петко Димитров е пилотирал самолета по време на злополуката .

МО с прочувствено видео: Орлите не умират – те отлитат!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР