Военно-окръжна прокуратура - София е образувала дисциплинарно производство срещу прокурор

...
Военно-окръжна прокуратура - София е образувала дисциплинарно производство срещу прокурор
Коментари Харесай

Прокурор и следовател „под ножа“ заради забавено разследване

Военно-окръжна прокуратура - София е образувала дисциплинарно произвеждане против прокурор и следовател поради забавени каузи.

Според информацията, публикувана до медиите, проидводството е водено от А.Р. - прокурор при ВОП-София. Към него е формирано дисциплинарно произвеждане. Разследването обгръща работата по същото досъдебно произвеждане и на следователя Д.М.

" Дисциплинарното произвеждане се образува по отношение на позволено нарушаване на член 307, алинея 3, т. 2 от Закон за съдебната власт – деяние или безучастие, което е довело до безпричинно закъснение на досъдебно произвеждане, отнасящо се до следствие на закононарушение вероятно осъществено от военачалник, военно длъжностни и/или цивилни лица ", се показва в информацията.

Назначена е комисия, която да откри дейностите на двамата магистрати по делото. Проверката ще обгръща, както материалите по досъдебното произвеждане, по този начин и натовареността на А.Р. и Д.М. за интервалите, в които делото е било в дейна фаза на следствие, употребените от тях болнични дни и отпуски, както и участията в правосъдни съвещания на наблюдаващия прокурор.

 В период до два месеца комисията следва да изготви отчет за работата на магистратите, обект на дисциплинарната инспекция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР