Военно-окръжна прокуратура-Сливен внесе в съда обвинителен акт срещу военнослужещ и

...
Военно-окръжна прокуратура-Сливен внесе в съда обвинителен акт срещу военнослужещ и
Коментари Харесай

Горещи новини за убийството на баща на 3 деца, тръгнало от един анцуг в Разград

Военно-окръжна прокуратура-Сливен внесе в съда обвинителен акт против военнослужещ и цивилно лице за ликвидиране по несъобразителност вследствие на съзнателно нанесени междинни телесни повреди. Това излиза наяве от Пресцентъра за връзки с обществеността към Прокуратурата на Република България.

Припомняме, че както БЛИЦ писа 46-годишен чиновник в следствения арест в Разград изпадна в мозъчна гибел след сборичкване пред нощен клуб в град Попово.

Гален Минчев и Здравко Здравков вземат решение да посетят нощен клуб в град Попово към два часа през нощта. 46-годишният Гален е надзорник в разградския следствен арест. Само той получава отхвърли да бъде пуснат в клуба заради това, че е облечен в спортен екип.

Охраната ги извежда на открито, след което следва свиреп пердах. Свидетел веднага подава сигнал на телефон 112. Галин е превозен в лечебно заведение, само че е пуснат за домашно лекуване. Мъжът се прибира у дома, а по-късно губи схващане и изпада в мозъчна гибел.

Военно-окръжна прокуратура-Сливен внесе в Сливенския боен съд обвинителен акт против редови войник Р.Г. и гражданско лице К.Д за осъществено от тях ликвидиране по несъобразителност на чиновник в Районна работа „ Изпълнение на наказванията “ – Разград, вследствие на съзнателно нанесени четири междинни телесни повреди – закононарушение по чл.124, ал.1, прочие 2-ро, вр. чл.129, ал.2 от Наказателен кодекс.

Двамата причинители са работили в изискванията на без значение съпричиняване на престъпното действие.

На 18.12.2022 година към 02,30 часа на входа на нощен клуб в гр. Попово зародил спор сред жертвата и К.Д. – охранител на заведението, във връзка отвод потърпевшият да бъде пуснат в нощния клуб поради неспазен „ дрескод “.

Желаещият да влезе в заведението бил изкаран на открито от К.Д. благодарение на приятеля му – военнослужещия Р.Г., при което му е бил нанесен побой от двете лица с удари с юмруци и ритници и гумена палка.

В резултат на побоя здравословното положение на потърпевшия се влошило, няколко дни по-късно той изпаднал в мозъчна гибел и умрял на 23.12.2022 година в МБАЛ-Търговище.

По делото са разпитани голям брой очевидци, осъществени са оглед на местопрестъпление и следствен опит, направени са всички нужни експертизи.

Предстои по делото да бъде планувано разпоредително съвещание от Военен съд-Сливен.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР