Военно-окръжна прокуратура-Пловдив е привлякла като обвиняеми Д.Д. (40 г.) военнослужещ -

...
Военно-окръжна прокуратура-Пловдив е привлякла като обвиняеми Д.Д. (40 г.) военнослужещ -
Коментари Харесай

Ефрейтор, бременна и кутсуз със счупено Ауди превозват сирийци

Военно-окръжна прокуратура-Пловдив е привлякла като обвинени Д.Д. (40 г.) военнослужещ - ефрейтор в отделение в област Пловдив, оповестяват от обвиняването.

С двама съучастници - мъж на 25 година и жена на 39 година на 10 март те превозили 8 чужденци - жители на Сирия, от Любимец до землището на Хасково.

На 10 март 2023 година към 17 ч. в региона на гр. Хасково, полицейски патрул спрял за инспекция лек автомобил, марка БМВ, ръководен от Д.Д. Той се движел като пилотна кола на пътуващия зад него лек автомобил, марка „ Фолксваген Голф “, ръководен от 39-годишната И.П.

Жената била в напреднала бременност. В колата, която тя карала, се намирали четирима чужденци – жители на Сирия. В лекия автомобил, марка „ Фолксваген Голф “, пътувал и 25-годишният Г.Б.

Установено е, че същия ден Г.Б. превозвал други четирима чужденци – жители на Сирия, с лек автомобил, марка  „ Ауди “, само че колата му се развалила и той ги оставил в региона на парк „ Кенана “ край гр. Хасково. По тази причина Г.Б. се преместил в лекия автомобил „ Фолксваген Голф “.

Според оповестеното от държавното обвиняване, като се изключи екзотичните трафиканти, сучаят е цялостна " класика ": мигрантите били качени в колите от региона на Любимец и пътували към София. Те са минали незаконно през „ зелена “ граница с Турция.

Обвиняемите Д.Д. и Г.Б. са арестувани за период до 72 часа първо с разпореждане на наблюдаващия прокурор, а през вчерашния ден по искане на Военно-окръжната прокуратура съдът е взел непрекъснато „ задържане под стража “.

При предявяването на обвиняването по отношение на И.П. е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв. предвид на здравословното й положение.

Действията по следствието не престават, пишат още от прокуратурата.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР