Военно-апелативният съд потвърди определение на Софийския военен съд, с което

...
Военно-апелативният съд потвърди определение на Софийския военен съд, с което
Коментари Харесай

Обвиняема от групата за шпионаж в полза на Русия остава в ареста |

Военно-апелативният съд удостовери определение на Софийския боен съд, с което е отхвърлено искане за смяна на мярката за неотклонение „ задържане под стража “ на Галина Илиева, упрекната за присъединяване в група за шпионаж в интерес на Русия.

Освен Илиева, която е брачна половинка на Иван Илиев - бивш управителен кадър във военното разузнаване, обвинени по това дело са зам.-началникът на бюджетната дирекция в Министерството на защитата Петър Петров, шефът на секретната регистратура в Народното събрание Любомир Медаров, служителят на военно разузнаване Димитър Влахов.  

От прокуратурата оповестяват, че двете правосъдни инстанции са възприели тезата на държавното обвиняване, че се касае за тежко съзнателно закононарушение, осъществено от добре проведена незаконна група, работила в изискванията на изключителна нелегалност.

Повечето от участниците в тази група са били професионално готови за разследваща активност, като офицери от Българската войска и Военното разузнаване, и са нарушили своята клетва за честност към родината, извършвайки събиране на разследващи данни в интерес на непозната страна, допълват от държавното обвиняване.

За четвърти следващ път военните съдилища на две инстанции отхвърлят смяна на най-тежката мярка за неотклонение на участниците в разкритата през март 2021 година шпионска група, отчитайки тежестта на доказателствата против тях.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР