Военно-апелативният съд остави за постоянно в ареста Любомир Медаров, директор

...
Военно-апелативният съд остави за постоянно в ареста Любомир Медаров, директор
Коментари Харесай

Втори обвиняем по шпионската афера остава в ареста

Военно-апелативният съд остави за непрекъснато в ареста Любомир Медаров, шеф на секретната регистратура в Народно събрание, упрекнат с четирима други в шпионска активност в интерес на непозната страна.По-рано през днешния ден съдът отхвърли да промени в по-лека и мярката на Петър Петров, зам.-началник на бюджетната дирекция в Министерството на защитата. Мерките на упрекнатите в шпионска активност се гледат при закрити врата.

Адвокатът му Васил Василев сподели пред медиите, че неговият клиент няма обвиняване да е предавал на някого нещо. Той съобщи, че за неговия подзащитен е спокоен и не знае за каква държавна загадка той е в ареста. Като изясни, че в случай че няма държавна загадка, няма и шпионска активност. Василев разяснява още, че съдът е удостоверил непрекъснатия арест на Медаров без да каже своите претекстове, което съгласно него е неприемлив от правото акт.

Елин Алексов, началник на военно-апелативна прокуратура, който е и прокурор по две от ограниченията на обвинените, разяснява, че като офицер не се гордее, че други офицери са си предали страната.

От четирите тома, импортирани нови доказателства, излиза наяве, че шефът на секретното деловодство в Народното събрание Любомир Медаров постоянно е преснимвал отчети на ДАНС и Национална разузнавателна служба, които са били планувани сама за президента, премиера и ръководителя на Народното събрание.
От юриста пък на Петър Петров излиза наяве, че в материалите събрани все още по делото, по отношение на неговия клиент, Русия не се загатва. По думите му по това дело не е обяснен предметът на закононарушението, а точно дали съставлява държавна загадка информацията, която се твърди, че пол. Петров е събирал, съобщи юристът.

Прокурор Стоян Лазаров съобщи, че новите доказателства допълват данните за шпионската активност, осъществявана от обвинения. И добави, че полк. Петров не е дал пояснения.

В съда бе доведен и резидента Димитър Влахов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР