Военнноморските сили се включиха в издирването на 14-годишното момиче, което

...
Военнноморските сили се включиха в издирването на 14-годишното момиче, което
Коментари Харесай

ВМС се включиха в издирването на детето, което морето погълна във Варна. Спасителите: Направихме всичко възможно! Защо хората влизат на червен флаг?

Военнноморските сили се включиха в издирването на 14-годишното момиче, което през вчерашния ден бе погълнато от бурното море на Централния плаж във Варна. На мястото към този момент са водолази, които ще търсят детето.

``
реклама

Герон Люсовски, отговорник за спасителите в морската столица, разяснява обстановката пред камерата на " Нова телевизия ". Близки на детето споделят, че спасителите са закъснели в реакцията си.



" Спасителите направиха това, което е по силите им, тъй като виждате какъв брой е бурно морето. Те се хванаха за ръка да могат да удържат тоя напор на вълните и с крака да тралят дъното в продължение на 15-20 минути, тъй като самичък човек не може да издържи против вълната, колкото и да е мощен. Цял ден имаше проблеми по целия плаж - отляво, отдясно имаше хора, които викаха. Никой не се съобразяваше с флага, който беше червен. Някои непосредствено споделят на спасителя да си гледа работата, други излизат замалко и спасителя като се обърне и отново влизат във водата. Не виждам за какво би трябвало хората да влизат при червен байрак в морето и след това някой различен да им е отговорен. Когато пресичаш на алено в светофара знаеш, че носиш някакъв риск ", сподели той.

" Това, което могат да създадат спасителите, е само да извикат и да помолят хората да излязат. Но те не постоянно го вършат. Всеки си споделя - аз съм тука на отмора замалко, аз мога да плавам... А това, че около него влизат още десетки хора, не може да се разбере на процедура кой от всички може да плува, кой не може да плува. Малки деца като тези са оставени без контрол, без родители. Родителите се появиха към час и половина след случая. Тук имаше доста хора непрекъснато. Тези деца са били без компаньон. Сега и да дойдете след 2 часа ще видите по какъв начин цялото море ще е цялостно с хора ", разяснява още Люсовски.

Репортерката Велина Сашева разкри, че до момента в който момичето е махало за помощ спасителите са спасявали друго дете.  " Затова е поставено алено, с цел да не влиза никой, а не да влизязат хора и след това на този си оказал помощ, на оня си оказал помощ. Не може да се помогне на всички. Спасителите и те са някакви хора с лимитирани благоприятни условия. Те не са Батман или Супермен. Не могат да оказват помощ на всички, които са решили, че разпоредбите не важат за тях. За този плаж дават отговор 26 спасители, в съответния регион са 6. Спасителите към този момент не могат да оказват помощ в издирването. Те са на брега и би трябвало да обезопасяват, би трябвало да споделят и да се молят на на хората да не влизат във водата. Днес флагът ще е червен. Дори да падне вълната ще излезе мъртво неспокойствие. Призовавам хората да се къпят на душовете вместо да рискуват, тъй като проблемите и нещастията стават доста бързо ", приключи той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР