Военният завод "Дунарит" в Русе е изплатил със собствени средства

...
Военният завод "Дунарит" в Русе е изплатил със собствени средства
Коментари Харесай

Дунарит изплатил задължение от около 50 млн лева към държавата

Военният цех "Дунарит " в Русе е изплатил със лични средства напълно и предварително задължението си от към 50 милиона лв. към "Държавната консолидационна компания " (ДКК).

Това разяснява пред публицисти изпълнителният шеф на завода Кръстю Кръстев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той изясни, че решението било взето през вчерашния ден от Съвета на шефовете на "Дунарит ".

"Обсъдихме въпроса и обстановката от всички страни и след съвещания с адвокати взехме решение и изплатихме това обвързване, което включва и лихвите досега ", изясни Кръстев.

Той разяснява, че на 28 август са научили, че заемът им бил изкупен от ДКК.

Преди това задължението минало през няколко компании. Накрая стигнало до КТБ, която е в неплатежоспособност, откъдето било трансферирано ДКК.

"Ако в предходната обстановка ние трябваше да плащаме на някого, който е незнаен и е някъде си по острови и с неразбираем притежател, в този момент в действителност се появява нещо законно пред нас в лицето на страната, а на ДКК. Имаме го ресурса, създали сме си плановете да го изплатим и да приключим с този въпрос ", сподели Кръстев.

Задължението било платено и с цел да не се спекулира в общественото пространство с желанията на държавното управление.

Той изясни, министърът на стопанската система Емил Караниколов е осведомен за изплащането нба задължението. В завода има назначен пълномощник - по рекомендация на Караниколов.

"Благодаря на министъра на стопанската система, който с дейни дейности спомогна и беше спряна процедурата за лишаване на разрешителните за произвеждане, търговия и предпазване на сдружението ", съобщи още Кръстев.

Той благодари и на чиновниците в завода, които с техните дейности изказали своята съпричастност към компанията.

"Искам да си уверя, че все още могат да бъдат спокойни. Фирмата продължава да работи по този начин, както е работила ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР