Военният съюз на НАТО се притеснява от втора вълна от

...
Военният съюз на НАТО се притеснява от втора вълна от
Коментари Харесай

НАТО се готви за втора вълна от коронавирусна зараза

Военният съюз на НАТО се тормози от втора вълна от коронавирусни инфекции и реши да изготви проект за военна интервенция , с цел да бъде по-добре квалифициран за ново огнище, пишат " Политико " и " Шпигел ".

Според отчета посланиците на НАТО вземат решение предходната седмица по време на загадка среща с генералния секретар на организацията Йенс Столтенберг да разработят действен проект , за той да бъде признат на съвещание на министрите на защитата на НАТО през юни.

По време на тайната среща Столтенберг споделя, че по-координиран отговор при втора коронавирусна вълна ще бъде лакмус тест за надеждност и доближаване в границите на съюза.

Съобщава се, че генералният секретар също предлага общо закупуване на персонални защитни средства и медикаменти посредством личната организация за поддръжка и доставяне на НАТО .

Посланиците също се съгласяват да разработят по-дългосрочен " План за деяние при пандемични реакции ".

Инициативите са отговор на раздразнението в алианса , че НАТО не е задоволително квалифициран за пандемия , да вземем за пример, когато става въпрос за военни полети за поддръжка или въздушни транспорти на пациенти.

" Само след дълъг интервал на комплициране самолетите съумяха да прелетят над Европа по опростена процедура с единна покана на НАТО - без самостоятелни разрешителни ", написа " Шпигел ".
 Covid-19 сложи в кома трансатлантическите връзки
Covid-19 сложи в кома трансатлантическите връзки

От началото на пандемията тези връзки са на интензивно лекуване на респиратор, написа френското издание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР