Военният съд в Сливен осъди за трафик на мигранти бивш

...
Военният съд в Сливен осъди за трафик на мигранти бивш
Коментари Харесай

Осъдиха бивш военен за трафик на мигранти, отнеха му колата в полза на държавата

Военният съд в Сливен осъди за трафик на мигранти някогашен военнослужещ и лиши лекия му автомобил " Шкода Фабия " в интерес на страната, оповестиха от Военно-окръжната прокуратура в града под Сините камъни.

На 10 юли м.г. на километър 348 на автомагистрала " Тракия " в посока София колата на подсъдимия е била спряна, а в нея са открити четирима жители на Мароко без документи. Военнослужещият е взел пари, с цел да им помогне да пресекат нелегално страната.

Делото е протекло по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто подсъдимият е признал напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. Военните магистрати са му наложили наказване от 1 година и 6 месеца отнемане от независимост, което е понижено с 1/3, както гласи законът. Така е несъмнено дефинитивно наказване от 1 година отнемане от независимост, осъществяването на което е отсрочено за изпитателен период от 4 години.

С присъдата на подсъдимия е било кумулативно наложено и наказване " санкция " в размер на 6000 лева

Лекият автомобил " Шкода Фабия ", принадлежал и послужил на подсъдимия за осъществяването на действието, се лишава в интерес на страната.

Присъдата не е влезнала в действие и предстои на обжалване и митинг пред Военно-апелативен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР