Военният министър Тодор Тагарев ще оттегли от НС военната програма

...
Военният министър Тодор Тагарев ще оттегли от НС военната програма
Коментари Харесай

Тагарев: Няма да пращаме български военнослужещи в Украйна  

Военният министър Тодор Тагарев ще отдръпна от Народно събрание военната стратегия с вложения в защитата. Това стана ясно от коментара му пред БиТиВи.

Той желае да се убеди в целесъобразността на плановете. Това по никакъв метод няма да забави модернизацията и превъоръжаване на армията, безапелационен бе Тагарев. Имали сме опция да подкрепяме Украйна, само че това не е изпълнено. Но следва разбор какво можем да предоставим като военно-техническа помощ, стана ясно от думите му.


Досега предоставената помощ е била на високо равнище и високо оценена. Какво обаче сме дали е класифицирана информация. Няма да изпращаме наши военни на територията на Украйна, съобщи министър Тагарев. Не приготвяме бойци за изпращане, посочи той. Можем да изпратим след две години, когато Украйна завоюва войната, с цел да почерпят опит. Дори не се води полемика да изпращаме военни в Украйна.,пише нюз бг

Украйна желае от нас въоръжение, стана ясно още. Украйна не демонстрира интерес към нашите МИГ -29. Воюващата страна желае даже негодно въоръжение, което да употребява за елементи или да ремонтира. България е друга с позицията си, сподели военният министър. Нашата сигурност зависи директно от хода на войната в Украйна, счита още Тодор Тагарев. Докато Русия не седне на масата на договарянията и страната ни не може да е спокойна, съгласно него. България ще поддържа груповото закупуване на боеприпаси за Украйна, стана ясно от думите му.

Министър Тагарев желае среща с Румен Радев, с цел да го запознае с целите си. Русия губи войната, счита военният министър. Заради това тя задействала хибридни офанзиви и сътрудници на въздействие. У нас партии работят в полза на Русия. Интересът на Русия е да се задълбочава разделянето на обществото у нас, съгласно мнението на военния министър.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР