Военният министър Тодор Тагарев, който е на среща на министрите

...
Военният министър Тодор Тагарев, който е на среща на министрите
Коментари Харесай

Тагарев с апел за дългосрочен ангажимент на ЕС към Украйна

Военният министър Тодор Тагарев, който е на среща на министрите на защитата на Европейски Съюз, съобщи:

,,България изцяло споделя мнението за нуждата от дълготраен ангажимент на Европейския съюз в поддръжка на Украйна, който да способства за нейната сигурност, с цел да подсигурява свободното и демократично европейско бъдеще на страната “.

Това оповестиха от Министерството на защитата. От там оповестяват още, че в границите на срещата са се провели полемики за приноса на Европейски Съюз и уговорките му към сигурността на Украйна, както и последствията от съветската експанзия против Украйна на районно и световно равнище.

„ На фона на продължаващата съветска експанзия против Украйна, усложнена от все по-провокативното държание на Русия, в това число наоколо до границите на НАТО и изключително в района на Черно море, значим детайл от тази поддръжка би трябвало да остане даването на военна помощ и образование на украинските въоръжени сили толкоз дълго, колкото е належащо “, бе безапелационен министър Тодор Тагарев. Той акцентира, че страната ни приветства предлагането за усилване на поддръжка за Украйна в границите на Европейския инструмент за мир, който към този момент е потвърдил своята успеваемост за даване на навременна военна поддръжка на Украйна. „ Отдаваме изключително значение на запазването на разпоредбите и методологията на Инструмента във връзка с вноските на страните членки, което подсигурява взаимност и приобщаване “, декларирал министър Тагарев.

Изтъкнал е ролята на военната задача на Европейски Съюз в поддръжка на Украйна като значителен детайл от цялостната поддръжка на съюза за Украйна в региона на защитата.

Тагарев призовал и за,,обединен и съгласуван отговор на нападателните хибридни дейности, провеждани от Русия, в това число и елиминиране на разделянето на страни, които са членки на Шенген, и такива които не са, което Кремъл постоянно употребява за внасяне на напрежение в Европейски Съюз. “

Във втората сесия от днешния ден министърът на защитата удостоверил поддръжката на България за евроатлантическия път за развиване на Украйна.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР