Военният министър разкри бъдещите планове на България за Украйна.В следващите

...
Военният министър разкри бъдещите планове на България за Украйна.В следващите
Коментари Харесай

Тагарев: България ще продължи да оказва военна помощ на Украйна

Военният министър разкри бъдещите проекти на България за Украйна.

В идващите няколко месеца ще бъде изработен стратегически обзор на отбранителната политика. Целта ни е да приспособяваме тази политика като прегледаме и усъвършенстваме редица основни процеси. Това съобщи министърът на отбраната Тодор Тагарев по време на лекция във Военната академия „ Г. С. Раковски ” по случай откриването на новата образователна година.

„ Войната на Русия срещу Украйна, дружно с другите възходящи опасности и закани за сигурността, ни слага пред предизвикването ускорено да построяваме и развиваме мощна българска защита в границите на НАТО и Европейски Съюз “, сподели още Тагарев.

По думите му демографската рецесия и редица други фактори оказват отрицателно въздействие върху попълването на Въоръжените сили с задоволително квалифициран и стимулиран персонален състав.

„ Навлизането на нови технологии трансформира характера на войната. Конфликтите се водят по едно и също време в няколко или всички области на интервенциите – по суша, вода, въздух, Космоса и киберпространството “, уточни министърът.

Според него измененията в климата оказват значително влияние върху оперативните аспекти и успеваемостта на военните дейности.

Наложително е превъзмогването на софтуерната назадничавост, постигането на оперативна съгласуемост със съдружниците, разкъсване с остатъчното руско завещание и дефинитивно спиране на зависимостите от Русия във връзка с въоръжението и бойната техника, разяснява той, представен от Българска телеграфна агенция.

„ България ще продължи да поддържа Украйна, в това число с даване на спомагателна военна помощ, това е развой, а не еднократен акт “, съобщи Тагарев и добави, че нашата обща бъдеща сигурност зависи от изхода на тази война.

„ В хода на бюджетната процедура за 2024 година ще упорствам още веднъж да има годишна индексация на приходите на хората в системата за защита, с което минимум да бъдат преодолени отрицателните последствия от ускорената инфлация през последните две години “, сподели още министърът на защитата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР