Военният министър Красимир Каракачанов извади на тезгяха апетитни имоти. Те

...
Военният министър Красимир Каракачанов извади на тезгяха апетитни имоти. Те
Коментари Харесай

Каракачанов сложи на тезгяха 11 военни имота

Военният министър Красимир Каракачанов извади на тезгяха апетитни парцели. Те ще се продават на търг с скрито наддаване. Общата стойност на стартовата им цена е 23 176 220 лева Става дума за 11 армейски парцела, които са ненужни на войската. Те са деактувани с министерски постановления като частна държавна благосъстоятелност в ръководство на МО. Този статут разрешава на ведомството да ги извади на свободния пазар за парцели.

От сегашната партида за обмен най-вече са на морето – 3 във Варна, 2 в Несебър и 1 в Балчик. В Асеноваград са 2 и по един са в Харманли, Русе и с. Пушево, община В. Търново. Най-апетитен и най-скъп е един от парцелите в Несебър в местността „ Кокалу ”. Той е с повърхност над 153 дка и една постройка от 37 кв. м. застроена повърхност. Там се намират и четири подземни уреди със застроена повърхност от 503 кв. м. Навремето в региона бе дислоцирана бреговата артилерия на Военноморски сили. Този най-апетитен парцел се предлага за търг с начална цена от 7 003 353 лева Друг някогашен армейски парцел в Несебър, отново в същата околност, се продава при начална цена за наддаване от 5 024 444 лева, само че с по-малка повърхност от 196 дка.

Най-големият терен за продажба е във Варна, р-н „ Владислав Варненчик ”. Той е близо 175 дка. с 27 здания и цената му за търга е 5 456 290 лева Имотът пък в Харманли е някогашният гарнизонен стол, когато в града имаше пехотен полк. По закон цената на държавен парцел, когато се продава на търг, се дефинира от дънъчната оценка плюс 10% завишение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР